- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 3 |
Petržel - nať | 15 |
Vejce celé (syrové) | 50 |
Cibulka jarní | 30 |
Česnek | 9 |
Vločky ovesné | 35 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 140 |
Dochucovadla:
pepř, hmotnost hotového pokrmu 370 g - celkem 20 ks 1 ks 18 g - 140 kJ
Energetická hodnota celkem: 2880 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 720 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Čočku uvaříme a necháme vychladnout. Ovesné vločky rozmixujeme. Z uvařené čočky odebereme cca polovinu, kterou rozmixujeme, zbytek necháme vcelku. V míse si smícháme vločky, rozmixovanou čočku, vejce, prolisovaný česnek, na jemno nakrájenou cibulku a petrželku, dochutíme solí, pepřem, na závěr vmícháme i celou čočkou a promícháme. Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky (můžeme dle chuti postříkat olejem ve spreji), dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Kuličky podáváme s oblíbeným dipem (například jogurtovým dipem s česnekem a bylinkami).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.